Jesse Puljujärvi gör comeback i finländsk ishockey – klar för Kärpät

Efter tre säsonger i Edmontons organisation gör Jesse Puljujärvi comeback i den finländska ligan. Bild: LEHTIKUVA/Getty Images/AFP/Drew Hallowell

Efter tre misslyckade säsonger i Edmonton Oilers vänder Jesse Puljujärvi hem. Han spelar i Kärpät den kommande säsongen.

På tisdagen blev det definitivt klart att den inhemska ishockeysäsongen får en rejäl färgklick. Jesse Puljujärvi förstärker Kärpäts offensiv.

21-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med Uleåborgsklubben. I avtalet finns en klausul. Fram till den 1 december har Puljujärvi rätt att flytta till NHL.

– Kroppen känns pigg och jag är frisk. Det är kul att komma tillbaka till Kärpät och hjälpa laget, säger Puljujärvi på Kärpäts webbplats.

Puljujärvi har spelat som junior i Kärpät och tog också FM-guld med klubben 2015. Sommaren 2016 blev han vald av Edmonton Oilers som fjärde spelare i NHL-draften och flyttade till Kanada.

Under de tre första säsongerna i NHL har det gått tungt. Puljujärvi har aldrig etablerat sig som en ordinarie spelare i Oilers och har tillbringat en hel del tid i AHL.

Efter förra säsongen har budskapet från Puljujärvi varit att han vill flytta till en annan klubb. I sommar har Puljujärvi tränat med Kärpät och nu ska han alltså också spela för förra säsongens silverlag.

– Jesse är klubbens egen produkt och hans fysik, teknik och talang räcker garanterat för spel i NHL. Vi vill vara med och hjälpa honom mot det målet, säger Kärpäts sportchef Harri Aho.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning