Jesse Puljujärvi gör comeback i finländsk ishockey – klar för Kärpät

Efter tre säsonger i Edmontons organisation gör Jesse Puljujärvi comeback i den finländska ligan. Bild: LEHTIKUVA/Getty Images/AFP/Drew Hallowell

Efter tre misslyckade säsonger i Edmonton Oilers vänder Jesse Puljujärvi hem. Han spelar i Kärpät den kommande säsongen.

På tisdagen blev det definitivt klart att den inhemska ishockeysäsongen får en rejäl färgklick. Jesse Puljujärvi förstärker Kärpäts offensiv.

21-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med Uleåborgsklubben. I avtalet finns en klausul. Fram till den 1 december har Puljujärvi rätt att flytta till NHL.

– Kroppen känns pigg och jag är frisk. Det är kul att komma tillbaka till Kärpät och hjälpa laget, säger Puljujärvi på Kärpäts webbplats.

Puljujärvi har spelat som junior i Kärpät och tog också FM-guld med klubben 2015. Sommaren 2016 blev han vald av Edmonton Oilers som fjärde spelare i NHL-draften och flyttade till Kanada.

Under de tre första säsongerna i NHL har det gått tungt. Puljujärvi har aldrig etablerat sig som en ordinarie spelare i Oilers och har tillbringat en hel del tid i AHL.

Efter förra säsongen har budskapet från Puljujärvi varit att han vill flytta till en annan klubb. I sommar har Puljujärvi tränat med Kärpät och nu ska han alltså också spela för förra säsongens silverlag.

– Jesse är klubbens egen produkt och hans fysik, teknik och talang räcker garanterat för spel i NHL. Vi vill vara med och hjälpa honom mot det målet, säger Kärpäts sportchef Harri Aho.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning