Jensen till Augsburg

Bild: Lehtikuva/Linda Manner

Ryktena har cirkulerat i flera veckor om att finska landslagsmannen, Fredrik Jensen, ska flytta till Bundesliga och Augsburg. Nu är det klart att flytten blir av.

Kontraktet med Augsburg gäller för fem år framåt och ger Jensen en årslön på en halv miljon euro plus bonusar.

Framför allt ger det 20-åringen från Borgå möjligheten att ta några kliv framåt i karriären. Hans förra klubb Twente åkte ur den holländska ligan i våras och då klubben dras med diverse ekonomiska bekymmer var lagets största stjärnor, dit Jensen hör, till salu.

Övergångssumman uppgår till cirka fyra miljoner euro.

Augsburg har haft blickarna på Jensen en längre tid och hade upprepade gånger scouter på plats i Holland för att följa med den centrala mittfältaren.

Enligt pappan, Henrik Jensen, har Augsburg en klar plan för 20-åringen.

– Fredrik blev väldigt imponerad då han var nere och hälsade på. Klubben meddelade att de ritat upp ett träningsprogram som ska göra honom till en betydligt bättre spelare. Det var en detaljerad och ambitiös plan de lade fram, säger Henrik Jensen.

Augsburg, åtta mil nordväst om storstaden München, är en stad med cirka 300 000 invånare.

Staden är mest känt för sina universitet och högskolor.

Augusburg slutade tolva i ligan i våras.

Sportchefen, den forne storspelaren Stefan Reuter, är nöjd med nyförvärvet.

– Han är en ung spelare med massor med talang. Jag tror att vi i vår miljö kan utveckla honom till en bättre spelare, säger Reuter.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning