Jensen på glid till Bundesliga

Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

FC Twente hade ekonomiska trångmål från tidigare. Då klubben åkte ur holländska ligan i vår förvärrades läget ytterligare. Nu är alla till salu, bland andra den finska landslagsmannen Fredrik Jensen.

Jensen som gjort 60 matcher för Twente och stått för nio mål och sex målgivande passningar är en av spelarna som kan ge hyfsat med klirr åt klubben som är i akut behov av likvida medel.

20-årige Jensen väcker intresse i Augsburg, klubben som slutade på tolfte plats i Bundesliga.

Den offensiva mittfältaren står under kontrakt med Twente fram till 2020. Det spekuleras i en övergångssumma på mellan tre och fem miljoner euro.

En flytt till Bundesliga skulle vara ett stort steg framåt på många sätt. Sportsligt sett hör ligan till världens bästa och lönemässigt skulle en flytt österut garanterat ge mera pengar.

Andra finska spelare som lär röra på sig i sommar är anfallarna Teemu Pukki och Joel Pohjanpalo samt mittfältaren Perparim Hetemaj.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning