Ballistisk robot mot Saudiarabiens huvudstad

Saudiarabiens huvudstad Riyad.Bild: TT-arkiv/Henrik Montgomery

Saudiarabien har skjutit ned en ballistisk robot över Riyad, enligt statliga saudiska medier. De jemenitiska Huthirebellerna säger sig ha avfyrat roboten i riktning mot den saudiska huvudstaden.

Målet uppges ha varit ett kungligt palats där statsbudgeten skulle presenteras, något som vanligtvis görs av kung Salman. Den saudiskledda alliansen som strider mot Huthirebellerna i inbördeskriget i Jemen hävdar dock att roboten riktades mot bostadsområden, enligt den statliga saudiska nyhetsbyrån SPA.

Roboten var den andra som rebellerna avfyrat mot Riyad. Den första, den 4 november, riktades mot den internationella flygplatsen. Då anklagade Saudiarabien ärkerivalen Iran för att ha försett rebellerna med roboten, vilket förnekats från iranskt håll. Liknande anklagelser riktas mot Iran även denna gång.

Grannlandet Jemen härjas sedan flera år av ett blodigt inbördeskrig, med bland andra Saudiarabien på ena sidan och de Iranstödda Huthirebellerna på andra sidan.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00