Jättekrokodil äntligen fångad i Australien

Vikt 600 kilo, längd 5 meter och ålder över 60 år. Det är de strategiska måtten på den saltvattenkrokodil som nu har fångats in i Australien.

Saltvattenkrokodil har gäckat lokala myndigheter i minst 18 år i staden Katherine i norra Australien. Nu har den fångats in och tagits till en krokodilfarm eftersom den utgör en fara för människorna i området, säger Tracey Duldig, viltvårdschef i Northern Territory.

– Han är den största krokodil som någonsin avlägsnats från Katherine River av viltvårdsteamet, säger Duldig i ett uttalande.

Totalt fångas cirka 250 "problemkrokodiler" in varje år. Saltvattenkrokodiler är vanligt förekommande i Australiens tropiska norra delar och de dödar i genomsnitt två personer årligen.

Krokodilpopulationen har ökat explosionsartat sedan det blev en skyddad art på 1970-talet, men efter ett fall i fjol när en äldre, dement kvinna dödades av en krokodil har diskussionen om skyddsjakt satt fart.

Enligt viltvårdschefen utgör krokodilen en fara för människor. Bild: Lehtikuva-AFP/Handout

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22