Jättekontrakt för Eichel – nya lönen tio miljoner dollar per säsong

Jack Eichel kan inleda säsongen i NHL med ett nytt jättekontrakt i bakfickan. Bild: Jen Fuller / AFP / Lehtikuva

NHL-klubbarna Buffalo Sabres och Winnipeg Jets slöt nya kontrakt med sina stjärnanfallare.

Buffalo Sabres 20-åriga stjärnspelare Jack Eichel har undertecknat ett nytt åttaårigt kontrakt med klubben. Kontrakt är värt 80 miljoner dollar och ger honom en snittlön på tio miljoner dollar per säsong.

Den amerikanska forwarden Eichel draftades av Buffalo år 2015 som draftens totalt andra spelare, efter ettan Connor McDavid. Eichel stod för 24 mål och totalt 57 poäng på 61 matcher förra säsongen i NHL.

Också Winnipeg Jets danska forward Nikolaj Ehlers meddelades i går ha undertecknat ett nytt kontrakt. För Ehlers del är det nya kontraktet sjuårigt och ger dansken en snittlön på sex miljoner dollar per säsong. Det nya kontraktet träder i kraft säsongen 2018-2019. Den 21-åriga Ehlers gjorde 64 poäng på 82 matcher förra säsongen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46