Fyra döda efter jätteexplosion i Leicester

Explosionen i engelska Leicester orsakade ett stort pådrag från polis och räddningstjänst.Bild: EPA / TIM KEETON

Fyra personer har bekräftats döda efter det att en fastighet exploderat i Leicester, i mellersta Storbritannien, på söndagskvällen.

– I detta skede finns det fyra bekräftade dödsfall och fyra personer är kvar på sjukhus, en med allvarliga skador, säger Leicestershire-polisen i ett uttalande.

Polisen meddelar att det kan ha funnits ytterligare personer i eller i närheten av tvåvåningshuset och räddningstjänsten fortsätter att leta efter skadade.

Bilder och videor som publicerades på sociala medier på söndagen visar hur det brinner från resterna av den totalförstörda byggnaden. Orsaken till explosionen är ännu inte fastställd men enligt polisen finns det inget som nu tyder på att händelsen är terrorrelaterad.

Människor uppmanas att hålla sig borta från explosionsområdet.

I botten av byggnaden uppges det ha funnits en butik, med lägenheter på ovanvåningen.

– Vi hörde en jättestor explosion. Det var skrämmande, säger ett vittne som bor några gator bort, till tidningen Leicester Mercury.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00