Järnvägsbro fattade eld vid Hartwallarenan

Bild: Helsingfors räddningsverk

Släckningsarbetet fördröjdes av att elektriciteten i bron först måste stängas av.

En järnvägsbro i närheten av Hartwallarenan i Helsingfors fattade eld på onsdagen. Branden började inne i brons konstruktioner.

Jourhavande brandmästare Paul Nyberg uppger att det dröjde en stund innan man kunde påbörja släckningsarbetet eftersom räddningsverket först måste se till att elektriciteten i tågskenorna är avstängd. Skenorna jordades också innan släckningen kunde påbörjas.

– Det var ett krävande släckningsarbete på grund av att branden var inne i brons konstruktioner och eftersom det går elektricitet i järnvägsbron, vilket var en ganska uppenbar risk för arbetssäkerheten. Vatten och el går ju sällan bra ihop, säger Nyberg.

Räddningsverkets enheter har kunnat lämna platsen och Trafikledsverket fortsätter utreda orsakerna.

Det är tillsvidare oklart vad som startade branden.

Enligt tidningen Iltasanomat påverkar branden inte tågtrafiken.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning