Jari Sarasvuo kritiserar Vänsterungas sommarkampanj – "Svarta listor är olagliga"

Affärsmannen och medieprofilen Jari Sarasvuo kritiserar Vänsterungas sommarkampanj. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Vänsterungas sommarkampanj ”Ange din chef” väcker kritik. Jari Sarasvuo anser att kampanjen är ogenomtänkt och potentiellt olaglig.

Affärsmannen och medieprofilen Jari Sarasvuo kritiserar Vänsterungas sommarkampanj i Twitter och Taloussanomat. Vänsterunga lanserade i veckan en kampanj som kallas "Ange din chef".

– Jag trodde att de äntligen hade hittat på något fräscht. Det vill säga, om man lyfter fram dem som visar gott exempel så ser de dåliga cheferna allt sämre ut, säger Sarasvuo till Taloussanomat.

Dock är det inte vad kampanjen går ut på. I stället bygger kampanjen på att arbetstagare anonymt kan ange chefer som beter sig illa. Erfarenheter av dåliga chefer samlas på webben fram till slutet av augusti. En del av angivelserna kommer även att publiceras.

Syftet med kampanjen är att väcka uppmärksamhet om situationer som speciellt unga arbetstagare och sommarjobbare upplever som problematiska.

Sarasvuo uppfattade ursprungligen kampanjen så att Vänsterunga ville lyfta fram bra chefer. När han fick reda på sanningen blev han besviken.

– Det vore överraskande och imponerande. Och skulle föra fram saker bättre än svarta listor, skrev Sarasvuo på Twitter.

Enligt honom är kampanjen såsom den nu är utformad propaganda och tvivelaktig, också om alla chefer inte är sakliga gentemot sina arbetstagare.

– Det stämmer att det finns skitstövlar i världen. Men rent generellt har nivån på arbetsgivare ökat betydligt under de senaste 30 åren. Överlag är arbetsgivare intresserade av att delta i utvecklandet av samhället tvärtemot vad kampanjen antyder, säger Sarasvuo till Taloussanomat.

Han är inte förtjust i svarta listor.

– Svarta listor är olagliga. Det är inte klokt för ett riksdagspartis ungdomsorganisation att upprätta svarta listor.

Vänsterunga avvisar Sarasvuos kritik och säger att alla avslöjande ska anonymiseras innan de publiceras.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning