Japansk lokförare kissade på rälsen

Bild: EPA/Franck Robichon

Det japanska tågbolaget JR East har bett om ursäkt sedan en av företagets lokförare urinerat på rälsen i samband med att han stannat för att släppa av och på passagerare.

Incidenten inträffade vid stationen Sakura i Chiba, sydöst om Tokyo, enligt public service-kanalen NHK. Mannen, som är i 50-årsåldern, kände ett starkt behov att lätta på blåsan, men ville inte riskera att försena avgången genom att uppsöka toaletten. I stället öppnade han dörren till förarhytten och kissade rakt ut på spåret.

Det är inte första gången en japansk lokförare hamnar i mediernas blickfång. Tidigare i år fick en 29-årig man hård kritik sedan han framfört snabbtåget Shinkansen med fötterna mot vindrutan, något som fångades på bild. Shinkansen-tågen har en maxhastighet på 440 kilometer i timmen (600 kilometer i timmen på magneträls), men körs "bara" i max 320 kilometer i timmen då tåget är i reguljär trafik.

TT

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00