Japaner öppnar för reklam på månen

Det japanska bolaget Ispace har erhållit 80 miljoner euro för ett högtflygande projekt. Bolaget vill nämligen erbjuda företag möjlighet att göra reklam på månen.

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar att japanerna vill starta ett eget näringsliv uppe i rymden utifrån tanken om att ingen söker sig dit om den inte vill tjäna pengar på det.

Bolaget planerar månflygningar och tanken är att sälja reklam som fästs på rymdskeppen. När det första skeppet har landat på månens yta vill japanerna erbjuda jordiska företag möjlighet att fotografera sina varumärken på månens yta så att man ser Jorden i bakgrunden.

Ispace planerar att bygga kolonier månen och bland annat leta efter vatten på himlakroppen. Det japanska flygbolaget Japan Airlines hör till sponsorerna.

Om bolaget också har planer på att förvandla månen till en reklamballong som syns från Jorden framgår inte. Bolaget hoppas på att kunna landa på månen redan år 2020.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00