Japan tror på Nordkorea inför kärnvapensamtal

Japans premiärminister Shinzo Abe.Bild: Lehtikuva/AFP/Kazuhiro Nogi

Japans premiärminister Shinzo Abe är optimistisk inför planerna på möten mellan diktaturen i Nordkorea och dess ärkefiender Sydkorea och USA.

I ett uttalande från Sydkoreas regering säger Abe att han inte tror att Nordkorea försöker utnyttja mötena för att "köpa sig tid", underförstått att kunna fortsätta det hårt kritiserade kärnvapenprogrammet som lett till skärpta sanktioner mot landet.

Abe gjorde uttalandet i samband med ett möte på tisdagen med Suh Hoon, chef för Sydkoreas underrättelsetjänst, som är på besök i Japan. Suh Hoon planerar att resa till Nordkorea och därefter till USA för att diskutera förutsättningarna för de kommande samtalen.

USA:s president Donald Trump tackade i förra veckan ja till en inbjudan från Nordkorea om att träffa landets ledare Kim Jong-Un i ett historiskt möte. Nordkorea har sagt sig vara villigt att diskutera en kärnvapennedrustning på Koreahalvön, förutsatt att Nordkoreas nationella säkerhet kan garanteras, enligt Sydkorea.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42