Jan Hagman återvänder till SIF – "Jag tror jag har mycket att ge"

Bekant. Jan Hagman tränade SIF för några år sedan och nu är han tillbaka i föreningen. Bild: VN-arkiv

Sjundeå IF:s FM-serielag i handboll tränas av ett bekant namn nästa säsong. Jan Hagman har bestämt sig för att ta över laget.

Under den senaste säsongen – som avbröts av coronaviruset – tränades SIF av Petter Forsström, men han fortsätter inte som tränare. På lördagsmorgonen meddelade SIF att Jan Hagman är lagets nya tränare.

– SIF tog kontakt med mig och frågade om jag var intresserad. Jag har tränat juniorlag de tre senaste åren och kände att jag var sugen på att få göra någonting mera än det, säger Hagman.

Han konstaterar också att han fortsätter som juniortränare i BK-46 och säger att föreningen är medveten om att han tar över SIF:s damlag.

Samtidigt tränade Hagman SIF för några år sedan och han har även tränat det finländska damlandslaget, men fastän Sjundeå är bekant har laget förändrats mycket de senaste åren. Dock anser han att SIF har en ung och intressant trupp och han säger att det underlättade hans beslut.

– Det gjorde det. Visserligen har jag alltid funnit mig i att jobba med det lag jag har till förfogande, men det här känns bra. Dessutom tror jag att jag har mycket att ge och för tillfället är tanken att jag tränar laget de två kommande säsongerna.

På grund av coronaviruset har Hagman endast träffat sitt lag i samband med ett videomöte där han presenterade sig. Men han säger att han har börjat ringa till spelarna för att diskutera och dessutom börjar laget träna när folksamlingar på 50 personer tillåts.

– Då kommer vi att börja träna tillsammans och inledningsvis handlar det om fysikträning.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning