Jamie Olivers restauranger i kris – skulder för tiotals miljoner

Jamie Olivers italienska restauranger krisar. Arkivbild. Bild: EPA/PAUL MILLER

Jamie Olivers restaurangimperium är i kris. Enligt The Guardian kämpar den brittiske stjärnkocken för att rädda Jamie's Italian – hjärtat i restaurangverksamheten – från konkurs.

I december pumpade Jamie Oliver in motsvarande drygt 3,3 miljoner euro av eget kapital i verksamheten. I januari stod det klart att kedjan måste stänga 12 av sina 37 restauranger efter en överenskommelse med fordringsägarna. Rättsliga dokument visar nu att Jamie's Italian har skulder på närmare 80 miljoner euro. En talesperson för Jamie Oliver hävdar dock att alla fordringsägare har fått betalt.

– Med ett så här stort utbud på marknaden flyr kunderna om det inte längre känns fräscht och relevant. När Jamie dök upp var det nytt och spännande. Men marknaden har blivit mer spännande generellt och det är fler som gör samma sak, säger Peter Martin, vice vd för konsultfirman CGA till tidningen.

The Telegraph varnar också för att Jamie Olivers andra restaurangkedja Barbecoa kan vara på väg att gå samma öde till mötes som Jamie's Italian.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03