Jakten på gärningsmannen fortsätter

Bild: EPA/DENIZ TOPRAK

Enligt medieuppgifter tror sig myndigheter i Turkiet nu ha identifierat gärningsmannen. I går greps åtta personer misstänkta för kopplingar till dådet, men gärningsmannen fanns inte bland dem.

Flera bilder och videor på den misstänkte har publicerats, bland annat en video där han filmar sig själv. Videon uppges ha gjorts före attacken.

– Någon skrek att skott avlossats, men jag trodde inte på det förrän jag såg skytten och han började skjuta vilt omkring sig, säger en av de överlevande, amerikanen Jake Raak till NBC News.

Terrorgruppen IS hävdade under gårdagen att "en hjältemodig soldat av kalifatet" låg bakom massakern. Raak, som själv träffades i höften, vittnar om den hjälplöshet han kände under attacken.

– När han sköt mig så rörde jag mig inte. Jag blev skjuten när jag redan låg ner på golvet. Han sköt folk som redan blivit träffade, berättar Raak.

Den exklusiva nattklubben är populär bland kändisar och utlänningar och nästan två tredjedelar av de döda var inte turkiska medborgare.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning