Jac Karlsson fortsätter i BK

Jac Karlsson fortsätter i BK. Bild: Thomas Sundström

Det blir en fortsättning för spelmotorn Jac Karlsson i BK-46:s handbollslag. Den 34-åriga nyckelspelaren har skrivit på för ytterligare en säsong för Karislaget.

– Beslutet om att förlänga var i grund och botten ganska lätt. Föreningen tog upp saken för ett par veckor sedan och vi kom snabbt överens, säger Jac Karlsson i BK:s pressmeddelande

Karlsson återvände till moderklubben BK-46 hösten 2019 efter 12 år som proffs i Norge och Danmark. Hans första säsong tillbaka i BK och i FM-ligan satte coronapandemin stopp för innan slutspelen kommit igång.

Om den pågående säsongen ska kunna slutföras i normal ordning är ännu öppet. För tillfället är Karishallen för tillfället stängd både för träningar och matcher. Som det nu ser ut spelar herrarna sin nästa ligamatch i mitten av januari.

– Det är bara att försöka gilla läget, konstaterar Jac Karlsson.

Intressant situation

Samtidigt har BK ett intressant läge då det nyligen blev klart att Nico Rönnberg förstärker BK under resten av säsongen. I Karlsson och Rönnberg har BK en backduo av högsta klass.

– Att få en toppspelare som Nico med i laget tackar man förstås inte nej till. Med hans hjälp har vi kapacitet att lyfta spelet till en ny nivå. Vi får hoppas att säsongen fortsätter, för med Nico i laget tror jag att vi kan gå långt, säger Jac Karlsson i pressmeddelandet.

Också med tanke på skadeläget är det välkommen förstärkning. André Udd drog redan i ett tidigt skede på sig en skada som gör att han är ur spel hela säsongen. Som ytterligare ett bakslag har också Victor Westerlund ådragit sig en långtidsskada.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning