Italiensk kvinna vann Picassotavla i lotteri

Picassotavlan Nature morte lottades ut till förmån för välgörenhet på auktionshuset Christie's i Paris. Bild: John Leicester/TT-AP

En kvinna i Italien drog vinstlotten när auktionshuset Christie's i Paris ordnade ett lotteri där intäkterna går till välgörande ändamål.

Kvinnan, vars namn är Claudia Borgogno, fick lotten som gåva. Det skulle visa sig bli en värdefull gåva då hon kammade hem Nature morte av den spanske konstnären Pablo Picasso, ett verk som värderats till motsvarande 10,5 miljoner kronor (cirka 994 000 euro), skriver ABC News.

De drygt 51 000 lotterna såldes för 1 000 kronor (cirka 95 euro) styck. Alla intäkter går till insatser för att förse bybor i Madagaskar och Kamerun med vatten.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning