Italiens stora skräll: "Helt underbart"

Anfallaren Barbara Bonansea var den som hyllades allra mest. Bild: Francois Lo Presti/Lehtikuva-AFP

Italien hade inte spelat en VM-match på 20 år. Då stod laget för mästerskapets hittills största skräll i gruppspelspremiären mot storfavoriten Australien – vände och vann med 2–1. – Vad ska jag säga, det är otroligt, säger matchhjälten Barbara Bonansea

Det italienska jublet visste inga gränser på Stade du Hainaut i Valenciennes i norra Frankrike efter att storfavoriten Australien besegrats i lagens gruppspelspremiär under fotbolls-VM.

Anfallaren Barbara Bonansea var den som hyllades allra mest, och hissades av lagkamraterna på innerplan, efter sina två mål i 2–1-matchen. Den 27-åriga Juventusanfallaren avgjorde mötet i den femte tilläggsminuten av andra halvek med en fint placerad nick. Knappt 40 minuter efter att hon kvitterat till 1–1 med ett välplacerat skott.

"Händer aldrig"

– Jag gör mål med huvudet också, det händer aldrig, säger Bonansea enligt nyhetsbyrån AFP och fortsätter:

– Det är helt underbart. Jag hoppas vi kan ta oss till utslagsmatcherna, för det är det som de här två målen ska hjälpa oss med.

Den italienska vändningen och segern var välförtjänt, tidigare under matchen hade det europeiska laget två korrekt bortdömda mål mot ett blekt Australien.

Vink till Cahill

"The Matildas", som det australiska damlandslaget kallas, inledde målskyttet genom storstjärnan Sam Kerr i den 22:a minuten. 25-åringen firade målet genom att springa ned till ena hörnflaggan och skuggboxas, som tidigare herrstjärnan Tim Cahill brukade göra på sin tid.

Italien, som inte spelat VM sedan USA 1999 då laget slogs ut i gruppspelet, ligger på andra plats i grupp C bakom Brasilien som besegrade Jamaica med 3–0 i Grenoble. På torsdag möter Australien Brasilien i Montpellier och på fredag ställs Jamaica mot Italien i Nice i den andra gruppspelsomgången.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54