Italiens inrikesminister Matteo Salvini utreds – vänder sig emot åklagarna

Italiens inrikesminister Matteo Salvini utreds efter att ha hindrat migranter att gå i land från ett italienskt kustbevakningsfartyg. Bild: Lehtikuva/AFP/Andreas Solaro

Italiens inrikesminister Matteo Salvini utreds av åklagare för att ha hindrat över 100 migranter från att lämna ett italienskt kustbevakningsfartyg. Nu går han i svaromål i ett filmklipp på Facebook.

– Ett statligt organ utreder ett annat statligt organ. Med den lilla skillnaden att ni har valt det här statliga organet, säger Matteo Salvini.

– Det är ni som har bett den här ministern att kontrollera gränserna, kontrollera hamnarna, begränsa ankomsterna, att begränsa illegala migranters resor.

Det var i mitten av augusti som det italienska kustbevakningsfartyget Diciotti räddade över 100 migranter i Medelhavet. När fartyget nådde hamn på Sicilien fick migranterna inte gå i land, på Salvinis order. Efter tio dagar tilläts de göra det, sedan Irland, Albanien och den katolska kyrkan i Italien gått med på att ta emot dem.

Matteo Salvini, som också är ledare för det främlingsfientliga regeringspartiet Lega, utreds för olaga frihetsberövande.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46