Italiens inrikesminister Matteo Salvini träffar Steve Bannon – ska "rädda Europa"

Italiens inrikesminister Matteo Salvini träffade Trumps förre rådgivare Steve Bannon. Bild: TT/AP/Luca Bruno

Italiens inrikesminister Matteo Salvini, som är partiledare för främlingsfientliga Lega, har haft ett möte med Steve Bannon, tidigare rådgivare till USA:s president Donald Trump.

När Matteo Salvini fick frågor om mötet i går sade han att nästa års EU-val är en chans till "historisk förändring och den sista chansen att rädda Europa".

– Vi jobbar för att bli den främsta parlamentsgruppen inom EU och för att glömma den socialistiska parabeln som har skapat arbetslöshet och osäkerhet, säger Salvini.

Han talade i samband med en konferens i staden Cernobbio där bland andra den islamfientlige nederländske politikern Geert Wilders deltar.

Steve Bannon har engagerat sig i europeisk politik sedan sitt avsked från Donald Trumps stab. Han har talat om att samla populister och den yttre högern i Europa och har tidigare träffat Nigel Farage, känd från brittiska Ukip, och medlemmar från franska Nationell samling (tidigare Nationella fronten).

Med på mötet mellan Bannon och Salvini var också en partiledare för ett mindre belgiskt populistparti.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46