Italien får sitt första Starbucks

Nästan två av tre italienare köper en "caffè e qualcosa di dolce", kaffe och något sött, på kaféer till frukost enligt en rapport från hälsoförbundet FIPE. Det är statistik som kafékedjan Starbucks kanske haft i åtanke när de nu väljer att slå sig in på den italienska marknaden.

Den amerikanska storkedjan har nämligen haft det kämpigt ett tag och planerar att stänga runt 150 kaféer i USA under det kommande året. Men i fredags slog de upp portarna till det allra första Starbucks i Italien, för att prova lyckan hos de kaffeälskande invånarna.

Det 2 300 kvadratmeter stora kaféet drog stor uppmärksamhet till sig och kön ringlande lång längs Piazza Cordusio på premiärdagen. Men om den amerikanska storkedjan lyckas charma italienarna återstår att se.

– De har sagt att de ska hålla sig respektfulla mot vår kaffekultur, så jag är nyfiken, säger en person i kön till tidningen La Stampa.

Det återstår att se om den amerikanska kedjan lyckas charma italienarna. Bild: AP/Luca Bruno

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00