IS: Också vallningschefen avgår

Aki Hukka har varit vallningschef i två år. Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

Det blir stora omställningar i skidlandslaget.

Under tisdagen meddelade Skidförbundet att landslagschefen Matti Haavisto och grenchefen Eero Hietanen lämnar Skidförbundet efter den här säsongen. Även vallningschefen Aki Hukka lämnar landslaget, uppger Ilta-Sanomat. Hukka har ett kontrakt av modellen 2+2 år, men väljer att inte fortsätta då kontraktet borde förnyas i vår.

Skidlandslaget har haft problem med vallningen några gånger under den senaste säsongen och det har spekulerats om ett utbrett missnöje. Matti Haavisto tog dock vallningsteamet i försvar:

– Vårt vallningsteam är fullständigt konkurrenskraftigt, fast alla har bra och dåliga dagar ibland, sade Haavisto till HBL.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning