Israel slår till mot mål i Gaza

Sjukvårdare i Gaza bär en skadad man, som träffats av israelisk beskjutning, till ett fältsjukhus. Bild: TT/AP/Khalil Hamra

Fyra palestinier har fått sätta livet till när Israel gått till angrep mot mål i Gazaremsan med flyg och stridsvagnar. Anfallen under fredagen motiveras av israeliska armén med att skott avlossats från södra Gaza mot israeliska soldater vid gränsen.

Islamiströrelsen Hamas, som styr Gazaremsan, bekräftar att tre medlemmar av rörelsens militärkommando har dödats. Vårdkällor i Gaza uppger dessutom att en fjärde person sköts ihjäl under en demonstration vid gränsen.

Israel har aviserat hårdare reaktioner mot ansamlingar av palestinier vid gränsen mellan Gazaremsan och Israel. Den sortens protester har pågått i flera månader och närmare 150 palestinier har dödats i sammanstötningarna. Israel har också varslat åtgärder mot palestinier som skickar in ballonger och drakar med facklor över israeliskt område.

FN:s Mellanösternsamordnare Nickolay Mladenov från Bulgarien uppmanar båda parter att upphöra med sina aktioner omedelbart.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03