Israel sköt ned granater från Gaza

Ett israeliskt militärfordon på gränsen mellan Israel och Gaza. Arkivbild. Bild: TT/AP/Oded Balilty

Israels robotförsvar Iron Dome har stoppat granateld som skjutits från den Hamaskontrollerade Gazaremsan, uppger israeliska militären (IDF). Sammanlagt 25 granater har avfyrats mot flera olika mål på israelisk mark, enligt IDF, som säger sig ha skjutit ned de flesta av dem.

Tidigare på morgonen hördes sirener som varnade för en möjlig raketattack i södra Israel, nära gränsen mot Gaza.

Läget har varit spänt i området de senaste veckorna, då många palestinier har demonstrerat nära gränsstängslet mellan Gaza och Israel. Minst 116 palestinier har dödats och tusentals har skadats av israelisk beskjutning i samband med protesterna. Israel anklagar islamistpartiet Hamas, som styr Gaza, för att ha provocerat fram våldet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning