Islands tränare slutar

Heimar Hallgrímsson med spelarna Ragnar Sigurdsson och Björn Sigurdarsson under VM-matchen mot Kroatien. Nu slutar förbundskaptenen.Bild: AP Photo/Natacha Pisarenko

Islands tränare Heimir Hallgrimsson slutar efter sju år trots att det isländska fotbollsförbundet ville ha honom kvar.

"Jag är glad och tacksam för att ha varit en del av det här starka laget, en del av en grupp som har banat väg för framtida generationer och som har gjort så mycket för första gången i historien", säger Hallgrimsson till Islands fotbollsförbunds webbplats.

Hallgrimsson var assisterande tränare till Lars Lagerbäck och förde laget till EM-kvartsfinal 2016. Därefter tog han över huvudansvaret och förde Island till sitt första VM-slutspel i Ryssland i år, där man var nära att ta sig vidare från gruppspelet.

Hallgrimsson har under åren som landslagstränare fortsatt att jobba deltid som tandläkare. Det är oklart om han nu ska laga tänder på heltid.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00