Islanders tog revansch på Rangers

Thomas Greiss sänkte Rangers. Bild: Bruce Bennett/Lehtikuva-AFP

Rangers skulle ta sin tredje seger mot New York-rivalen Islanders på nio dagar.Mika Zibanejad gjorde två assist – med det räckte inte.I derbyt i NHL-ishockeyn bröt Islanders förlustsviten och vann med 4–2.

Islanders hade inte vunnit på tre matcher, och två av förlusterna kom mot New York-rivalen i förra veckan, med siffrorna 2–6 och 2–3.

Men planerna på Rangers segersvit kom av sig. Tyske målvakten Thomas Greiss storspelade i Islanders bur när lagen möttes ännu en gång, den här gången i Madison Square Garden.

Svenske forwarden Mika Zibanejad spelade fram till båda Rangers mål i tredje perioden, men det räckte inte för att hämta in 0–4-underläget.

Nu väntar en dryg veckas ledighet för lagen. Deras nästa matcher är inte förrän i månadsskiftet.

– Det hade varit mycket skönare att lämna med en vinst ikväll, men jag tror de här nio dagarna kommer att göra oss gott, säger Zibanejad enligt nhl.com.

– Vi har ju så klart mycket hockey var kvar att spela och så som vår trend ser ut... Vi får den här pausen, kommer tillbaka, ställer om och bara kör, fortsätter han om hur han ser på spelet framöver.

Teuvo Teräväinen stod för ännu en kanonkväll för sitt Carolina. 1+2 mot Winnipeg för anfallaren som är näst bäst av finländarna i poängligan på 48 poäng. Aleksander Barkov har 54.

Patrik Laine gjorde Winnipegs enda mål och är uppe i 45 poäng, tredje bäst av finländarna.

Connor McDavid leder på 27+49=76.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning