Ishockeytränare: Jag skulle kunna mörda

Luleås tränare tappade humöret efter att laget åkt ur slutspelet. Bild: Mostphoto

Den svenska hockeytränaren Petter Lasu Nilsson tappade humöret efter att säsongen tog slut för hans Luleå. Mord var ett ord som användes.

Luleå Hockey mötte Malmö Redhawks och Luleås tränare mötte pressen. Ibland sägs det att tränare inte visar känslor i intervjuer. Det stämde inte igår. Petter Lasu Nilsson, tränare i Luleå, var vansinnig efter ett bortdömt mål – och sitt lags uttåg ur SM-slutspelet.

Det var under gårdagens match som Luleå gjorde 4–3 efter drygt halva andra perioden. Åtminstone var det vad många fans trodde. Men målet videogranskades och domarna dömde bort målet på grund av spelare i målgården. I slutet av matchen fixade Malmö dessutom ett segermål med 37 sekunder kvar av ordinarie matchtid. Slutresultatet blev 5–4 och Luleås säsong är över. Det var en uppenbart förbannad Petter Lasu Nilsson som talade med C More efter matchen.

– Du förstår inte hur besviken jag är, jag skulle kunna mörda i det här tillfället faktiskt. Jag är så fruktansvärt jävla irriterad, sade Nilsson.

Tränaren sade dessförinnan att det "bara är att slänga domarna åt helvete" och att han ska sluta. Under natten verkade känslorna ha lagt sig och han ursäktade sig på lagets hemsida.

– Jag vill be om ursäkt till alla berörda för de kraftfulla ord och uttryck som jag använde mig av efter kvällens åttondelsfinal. Även fast det var i en situation med mycket känslor och stor besvikelse så är det inte acceptabelt att uttrycka mig på ett sådant sätt, sade Nilsson.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning