Ishockeyligastart i oktober – HIFK inleder som vanligt på bortaplan

HIFK spelar säsongens första hemmamatch lördagen den 2 oktober. Bild: LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Herrligan i ishockey kör i gång tre veckor senare än vanligt men matchantalet är enligt det publicerade matchprogrammet samma som tidigare år. Två tredjedelar av grundseriematcher spelas på fredag och lördag.

Ishockeyligan publicerade på fredagen matchprogrammet för säsongen 2020–21. Trots att coronaviruset skjuter upp starten med tre veckor prutar ligan inte på matchantalet utan man siktar på att genomföra en grundserie med 60 omgångar för de 15 ligalagen.

Grundserien är slutspelad 30 mars och om finalserien avgörs i sju matcher spelas den sista finalen den 14 maj. Ligan har två pauser under säsongen. Den första pausen är 1–9 november då landslaget ska spela en träningsturnering i Helsingfors och den andra inför och under julen.

Som vanligt är fredag och lördag de vanligaste matchdagarna. Hela 63 procent av matcherna (284 av 450) spelas på antingen fredag eller lördag medan onsdag är den tredje vanligaste matchdagen.

HIFK inleder säsongen på bortaplan för sjätte säsongen i följd då laget möter JYP i Jyväskylä fredagen den 2 oktober. Följande dag blir det hemmapremiär mot Ilves.

HIFK spelar sex bortamatcher i följd i december då herrarnas VM i innebandy avgörs i Ishallen.

Förra säsongen avbröts innan grundserien var slutspelad på grund av coronaviruset. Hur stora publikmängder som kommer att tillåtas under matcherna kommande säsongen är för tillfället osäkert. Men genom att senarelägga ligastarten hoppas ligan kunna spela sina matcher utan restriktioner.

Ishockeyligan kör i gång i oktober. Så här ser det inledande matchprogrammet ut.

Torsdag 1.10:

HPK–Kärpät

Fredag 2.10:

Ilves–SaiPa, JYP–HIFK, KalPa–Jukurit, Lukko–Tappara, Pelicans–Sport, Ässät–TPS.

Lördag 3.10:

HIFK–Ilves, HPK–Sport, Jukurit–JYP, SaiPa–Ässät, Kärpät–KooKoo, Tappara–Pelicans, TPS–Lukko.

Tisdag 6.10:

HIFK–Pelicans.

Hela matchprogrammet hittar du här.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning