Ishockeyförbundet ger nästan en miljon till mindre bemedlade familjer

Nästan 1 000 ishockeyjuniorer får ekonomiskt stöd av ishockeyförbundet. Bild: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Ishockeyförbundet delar ut sammanlagt 989 500 euro i understöd till 964 juniorer i klasserna U13–U18 kommande säsong.

Ishockeyförbundet delar ut mellan 700 och 1 300 till 964 juniorer som spelar i åldersklasserna U13–U18. Understöden betalas ut för att ge barn från mindre bemedlade familjer att kunna delta i ishockeyns klubbverksamhet. Understödens storlek beror på hur stora säsongavgifter spelarna har i sina respektive åldersklasser.

Den sammanlagda stödsumman uppgår till 989 500 euro. Sammanlagt 1 179 juniorer ansökte om stöd inför kommande säsong. Antalet sökande ligger på samma nivå som tidigare år. Ansökningstiden gick ut innan coronaviruspandemin slog till.

– Det är fint att vi kan stödja så här många juniorer. För många möjliggör stödet att de kan fortsätta spela ishockey, säger ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela i ett pressmeddelande.

Ishockeyförbundet har delat ut understöd till mindre bemedla familjer sedan våren 2011. Sammanlagt har ishockeyförbundet betalat ut 5 615 690 euro till familjerna.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning