IS: Österbottnisk församling polisanmäler nederländsk snowboardåkare – "Skändade minnessten för dödfödda barn"

Bild: Mostphotos

Nederländska Jesse Augustinus, 22, filmade snowboardtricks på en begravningsplats i Kempele i Norra Österbotten. I ett av tricken glider han över ett minnesmärke för dödfödda barn. Församlingen reagerade genom polisanmälning.

Det var tidningen Ilta-Sanomat som informerade Kempele församling om den nederländska snowboardåkarens bilder och videosnuttar från Kempele begravningsplats. Eftersom minnesmärket för dödfödda barn visade sig vara skadat, meddelade Kyrkoherde Kimmo Helomaa att man polisanmäler fallet som brott mot griftefrid.

Jesse Augustinus och utrustningstillverkaren Burton publicerade bilder och videoklipp från händelsen på sociala medier, men Augustinus har senare tagit bort bilden från Instagram.

– Jag kan bara föreställa mig den sorg som pappor och mammor som har mist ett barn under graviditeten bär på. Sedan gör man reklam på ett minnesmärke utan att bry sig om vad det betyder, säger kyrkoherde Helomaa till Ilta-Sanomat.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33