IS-medlemmar bussas ut i öknen

Krigets förödelse i Syrien. Arkivbild.Bild: TT/AP/Danny Makki

Medlemmar av terrorstämplade Islamiska staten (IS), som stridit mot syriska regeringssoldater i Yarmuk utanför Damaskus, har börjat bli eskorterade ut ur området. Det uppger nyhetsbyrån AFP.

Efter att ett avtal slutits med den syriska regimen började IS-medlemmarna bussas ut i öknen tillsammans med sina familjer. Sammanlagt har sex bussar lämnat Yarmuk.

Yarmuk, som tidigare var ett palestinskt flyktingläger, var det sista IS-kontrollerade fästet nära den syriska huvudstaden. Tidigare har milismän från andra rebellkontrollerade fickor på liknande sätt blivit bussade ut i öknen i utbyte mot att de lägger ned sina vapen.

I östra Syrien fortsätter striderna mot IS-jihadisterna, enligt rapporter från oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). I byn Hajin nära gränsen mot Irak strider USA-stödda rebellalliansen SDF tillsammans med kurdiska grupper mot IS-stridande. SDF och kurderna får understöd av franskt och amerikanskt artilleri och flyg.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00