IS: Landslagsmålvakten Hradecky jagas av toppklubbar

Lukas Hradecky är hett byte på transfermarknaden.Bild: Daniel Roland/Lehtikuva

Lukas Hradecky har imponerat i Frankfurt och i sommar kan en flytt till Dortmund bli aktuell. – Följande kontrakt är karriärens viktigaste, säger Hradecky till Ilta-Sanomat.

Sedan flytten från Brøndby 2015 har Lukas Hradecky etablerat sig i Bundesliga och blivit en nyckelspelare i Eintracht Frankfurt. Hradeckys kontrakt går ut efter säsongen och flyttryktena florerar.

I vintras var Hradecky nära portugisiska storklubben Benfica – men transfern blev inte av. I dagsläget ser en övergång till Dortmund sannolik ut, om man får tro vanligtvis pålitliga tidningen Kicker.

–  Stora klubbar har varit i kontakt med mig, vilket visar att jag har klarat av att prestera, säger 28-åringen Hradecky till Ilta-Sanomat.

Hradecky utesluter inte heller att han fortsätter i Frankfurt, som ligger femma i tabellen och slåss om en plats i Champions League med bland andra Dortmund, som är trea. Till Ilta-Sanomat säger Hradecky att prioriteringarna är klara. Han vill gärna spela i Europa, men kontraktets längd och lön påverkar också.

– Jag orkar inte heller sitta på bänken, så det viktigaste är att jag har realistiska chanser att vara förstamålvakt, säger Hradecky.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00