IS: Landslagsmålvakten Hradecky jagas av toppklubbar

Lukas Hradecky är hett byte på transfermarknaden. Bild: Daniel Roland/Lehtikuva

Lukas Hradecky har imponerat i Frankfurt och i sommar kan en flytt till Dortmund bli aktuell. – Följande kontrakt är karriärens viktigaste, säger Hradecky till Ilta-Sanomat.

Sedan flytten från Brøndby 2015 har Lukas Hradecky etablerat sig i Bundesliga och blivit en nyckelspelare i Eintracht Frankfurt. Hradeckys kontrakt går ut efter säsongen och flyttryktena florerar.

I vintras var Hradecky nära portugisiska storklubben Benfica – men transfern blev inte av. I dagsläget ser en övergång till Dortmund sannolik ut, om man får tro vanligtvis pålitliga tidningen Kicker.

–  Stora klubbar har varit i kontakt med mig, vilket visar att jag har klarat av att prestera, säger 28-åringen Hradecky till Ilta-Sanomat.

Hradecky utesluter inte heller att han fortsätter i Frankfurt, som ligger femma i tabellen och slåss om en plats i Champions League med bland andra Dortmund, som är trea. Till Ilta-Sanomat säger Hradecky att prioriteringarna är klara. Han vill gärna spela i Europa, men kontraktets längd och lön påverkar också.

– Jag orkar inte heller sitta på bänken, så det viktigaste är att jag har realistiska chanser att vara förstamålvakt, säger Hradecky.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03