IS: Frisk Mikko Rantanen öppen för spel i VM – ska diskutera med klubben

Mikko Rantanen stod för en fantastisk säsong i NHL och var poängbäst av finländarna. Bild: Lehtikuva/AFP/Matthew Stockman

Den blåvita poängkungen i NHL kan fortsätta säsongen i VM i Danmark. Mikko Rantanen säger till Ilta-Sanomat att han ska ta det lugnt i några dagar och sedan fatta sitt beslut.

Först Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen – nu Mikko Rantanen? Efter flera negativa besked kan NHL-turen ha vänt för Lejonen.

Colorados säsong tog slut i måndags efter 2–4 i matcher mot Nashville och till skillnad från vissa felaktiga uppgifter är Rantanen inte skadad. Han vill ta det lugnt i några dagar innan han ger ett besked till Lejonens general manager Jere Lehtinen.

– Jag har ett möte i morgon och måste diskutera VM med Colorados general manager Joe Sakic. Jag har ännu inte snackat med Jere Lehtinen, men nog varit i kontakt med honom, säger Rantanen till IS.

Rantanen, som gjorde 84 poäng på 81 grundseriematcher har representerat Lejonen i de två senaste VM-turneringarna. I fjol snittade Rantanen en poäng per match i VM: 4+6 på 10 matcher.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46