IS: Frisk Mikko Rantanen öppen för spel i VM – ska diskutera med klubben

Mikko Rantanen stod för en fantastisk säsong i NHL och var poängbäst av finländarna.Bild: Lehtikuva/AFP/Matthew Stockman

Den blåvita poängkungen i NHL kan fortsätta säsongen i VM i Danmark. Mikko Rantanen säger till Ilta-Sanomat att han ska ta det lugnt i några dagar och sedan fatta sitt beslut.

Först Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen – nu Mikko Rantanen? Efter flera negativa besked kan NHL-turen ha vänt för Lejonen.

Colorados säsong tog slut i måndags efter 2–4 i matcher mot Nashville och till skillnad från vissa felaktiga uppgifter är Rantanen inte skadad. Han vill ta det lugnt i några dagar innan han ger ett besked till Lejonens general manager Jere Lehtinen.

– Jag har ett möte i morgon och måste diskutera VM med Colorados general manager Joe Sakic. Jag har ännu inte snackat med Jere Lehtinen, men nog varit i kontakt med honom, säger Rantanen till IS.

Rantanen, som gjorde 84 poäng på 81 grundseriematcher har representerat Lejonen i de två senaste VM-turneringarna. I fjol snittade Rantanen en poäng per match i VM: 4+6 på 10 matcher.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00