IS: Ex-medlem i Soldiers of Odin grundade eget gäng – vred nacken av hund

Mannen som nu åtalas har lämnat Soldiers of Odin. Bilden är från en demonstration i Kemi den 19 november.Bild: LEHTIKUVA / JYRKI NIKKILÄ

Åklagaren yrkar att fem män och en kvinna ska straffas för att de har deltagit i en organiserad kriminell grupp som har drivit in narkotikaskulder, skriver Ilta-Sanomat.

Enligt tidningen hade gruppen grundats av en 32-årig man som hade lämnat gatupatrulleringsgruppen Soldiers of Odin. Enligt åklagaren grundade mannen klubben Sons of Nemesis för att driva in narkotikaskulder och han hade dödat klubbens vicepresidents hund med en djungelkniv för att visa sin makt.

Mannen åtalas också för att ha misshandlat en annan klubbmedlem. Han bestrider att han hade dödat hunden med kniv, men medger att han hjälpte till att döda hunden genom att vrida nacken av den.

De åtalade säger att klubben inte är en grupp som har grundats för att begå allvarliga brott utan tanken var bara att tillbringa tid tillsammans, bada bastu, grilla korv och njuta av olika drycker i kompissällskap.

Ilta-Sanomat skriver också att det har kommit en apostrof för mycket på klubbens västar. Där står Son's of Nemesis.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00