IS: Aku Hirviniemi-fallet går vidare till hovrätten

Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

Åbo hovrätt kommer att behandla åtalet mot skådespelaren Aku Hirviniemi, skriver Ilta-Sanomat.

Tingsrätten friade skådespelaren Aku Hirviniemi från åtal i juni i år. Lättnaden varade ändå inte länge för Hirviniemis del, eftersom åklagaren kort därefter överklagade den friande domen.

Nu ska Åbo hovrätt ta ställning i ärendet. Hovrätten beviljade på onsdagen tillstånd till fortsatt handläggning och den möjliga huvudförhandlingen kommer att ske redan i höst, skriver Ilta-Sanomat.

Enligt överklagan till hovrätten kräver åklagaren att Hirviniemi döms till minst 80 dagsböter.

35-årige Hirviniemi stod i tingsrätten åtalad för att ha antastat två 17-åriga flickor sexuellt. Trakasserierna hade enligt åtalet skett i Hirviniemis hem i Riihimäki i juni år 2018.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning