Irland kräver att Uefa agerar mot Danmark

De danska storstjärnorna kan spela mot Wales.Bild: Lehtikuva/Johannes Eisele

Kaoset inom dansk fotboll kan förstöra hela Nations League-gruppen.Det menar Irlands förbundskapten Martin O'Neill, som är lottat i samma grupp som Danmark och Wales.– Uefa kommer att bli tvungna att reagera på något sätt, säger O'Neill.

Martin O'Neills Irland möter i kväll Wales i premiären av Nations League. I gruppens andra match ställs Wales mot Danmark i Århus på söndag.

Martin O'Neill kräver nu att Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, agerar, så att Danmark inte får ställa upp med sitt nödlandslag – framför allt utgjort av division 2-spelare – mot Wales.

– Uefa borde och kommer nog att agera, om det fortsätter som det ser ut nu, säger O'Neill till BBC.

Hans eget lag ställs inte mot Danmark förrän i nästa omgång av Nations League, vilket kan bli mot ett helt annat danskt lag än det som möjligen ställs på planen mot Wales.

– Uefa kommer att bli tvungna att reagera på något sätt. Om det fortsätter på det här sättet så kommer det absolut finnas grader av orättvisa över det hela. Vi får se hur det hela utvecklar sig. Situationen kan vara löst inom de närmaste dagarna så att Danmark kan ställa upp med det starkaste laget, säger Martin O'Neill.

Danska fotbollsförbundet, DBU, har inte lyckats enas med Spelarföreningen om ett nytt kollektivavtal för det danska herrlandslaget vilket gjort att förbundet fått lov att samla ett tillfälligt landslag till veckans matcher. I går mötte laget, som tillfälligt leds av John "Faxe" Jensen Slovakien i en träningsmatch som man förlorade med 0–3.

Om det blir samma spelare som ställs på planen även mot Wales är fortfarande oklart – men flera matcher i division 2 har skjutits upp med anledning av att spelarna som var med mot Slovakien ska kunna vara tillgängliga även på söndag.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00