Iransk tv censurerar kvinnlig fotbollsdomare

Domaren Bibiana Steinhaus under en match i tyska Bundesliga 2017. Bild: AP/Michael Sohn

Fotbollsintresserade tv-tittare i Iran fick inte se den tyska Bundesligamatchen mellan Bayern München och Augsburg i fredags.

Åsynen av den kvinnliga domaren Bibiana Steinhaus i shorts ansågs för stötande för den iranska tv-publiken och den statliga tv-kanalen Irib ställde in sändningen, rapporterar den tyska tidningen Bild.

I Iran är klädkoden för kvinnliga fotbollsspelare strikt och för mycket bar hud får inte visas. Natalie Amiri, korrespondent i Iran för det tyska tv-bolaget ARD, skriver på Twitter att sändningen i Iran ställdes in i sista minuten. "Vem bär skulden: Så klart. Bibi igen".

Det är inte första gången Bibiana Steinhaus cencureras i iransk tv. Hon blev 2017 historisk som den första kvinna som dömer Bundesligamatcher och utsågs 2018 till en av Tysklands främsta domare.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning