IOK tar en vecka på sig

Bild: Natalia Kolesnikova

Internationella olympiska kommittén fattar knappast något beslut om Rysslands OS-medverkan denna vecka. IOK meddelade på onsdag eftermiddag att ett beslut kommer "inom sju dagar".

Internationella antidopningsbyrån Wada har tidigare rekommenderat att Ryssland stängs av från de olympiska sommarspelen i Rio de Janeiro i augusti. Wadachefen Dick Pound välkomnar ändå att IOK tar lite extra tid på sig innan beslutet fattas.

– Om man ska göra något så dramatiskt som att stänga av ett helt team så vill man vara säker på att inte falla på något juridiskt hinder man inte tänkt på, sade kanadensaren Pound till BBC på onsdagen.

De ryska friidrottarna är enligt ett tidigare beslut av internationella friidrottsförbundet IAAF avstängda från OS. Den avstängningen kan hävas på torsdag, då idrottens skiljedomstols Cas väntas uttala sig om ett antal ryska överklaganden.

Pound tror inte att alla ryska idrottare missar OS.

– Genom att läsa mellan raderna får jag intrycket av att IOK är mycket motvilligt inställt till en total uteslutning av Ryssland, sade Pound.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning