IOK stänger av Brasilien

Carlos Nuzman ler förmodligen inte längre efter att ha blivit gripen av brasiliansk polis, misstänkt för bland annat korruption och penningtvätt. Bild: Johannes Eisele / AFP / Lehtikuva

Den Internationella olympiska kommittén stänger av både Brasiliens olympiska kommitté och dess chef Carlos Nuzman tills vidare.

Nuzman greps av brasiliansk polis i torsdags, misstänkt för delaktighet i röstköp i samband med att Rio de Janeiro tilldelades OS 2016.

Avstängningen kommer inte att drabba brasilianska idrottare, som fortfarande får delta i vinter-OS i Pyeongchang i februari och andra evenemang som IOK arrangerar.

Carlos Nuzman är misstänkt för korruption, penningtvätt och samröre med kriminella. Enligt anklagelserna ska han ha legat bakom mutor till ett värde av motsvarande 1,7 miljoner euro för att få OS till Brasilien.

IOK kommer under avstängningen att frysa inne allt ekonomiskt stöd till Brasiliens olympiska kommitté, enligt ett pressmeddelande.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning