IOK stänger av Brasilien

Carlos Nuzman ler förmodligen inte längre efter att ha blivit gripen av brasiliansk polis, misstänkt för bland annat korruption och penningtvätt. Bild: Johannes Eisele / AFP / Lehtikuva

Den Internationella olympiska kommittén stänger av både Brasiliens olympiska kommitté och dess chef Carlos Nuzman tills vidare.

Nuzman greps av brasiliansk polis i torsdags, misstänkt för delaktighet i röstköp i samband med att Rio de Janeiro tilldelades OS 2016.

Avstängningen kommer inte att drabba brasilianska idrottare, som fortfarande får delta i vinter-OS i Pyeongchang i februari och andra evenemang som IOK arrangerar.

Carlos Nuzman är misstänkt för korruption, penningtvätt och samröre med kriminella. Enligt anklagelserna ska han ha legat bakom mutor till ett värde av motsvarande 1,7 miljoner euro för att få OS till Brasilien.

IOK kommer under avstängningen att frysa inne allt ekonomiskt stöd till Brasiliens olympiska kommitté, enligt ett pressmeddelande.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54