IOK diskuterar den ryska dopningen

Bild: Andrej Isakovic

Internationella olympiska kommittén ordnar ett telefonmöte om den ryska dopningen i dag. IOK kan fatta beslut om att helt stänga av Ryssland från OS i Rio.

Världsantidopningsbyrån Wada publicerade i går en rapport om hur systematisk dopningen i Ryssland varit. I rapporten konstateras bland annat att mörkandet av rysk dopning leddes av Rysslands idrottsministerium. Säkerhetstjänsten FSB och ryska antidopningsbyrån Rusada hade en aktiv roll i verksamheten.

– Uppgifterna i rapporten beskriver en chockerande attack mot idrottens och de olympiska spelens ära av aldrig skådat slag, sade IOK:s ordförande Thomas Bach.

Bland annat antidopningsmyndigheterna i USA och Kanada har krävt att Ryssland helt och hållet ska stängas av från OS i Rio de Janeiro. Ryska friidrottare har redan tidigare stängts av från OS.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00