IOK diskuterar den ryska dopningen

Bild: Andrej Isakovic

Internationella olympiska kommittén ordnar ett telefonmöte om den ryska dopningen i dag. IOK kan fatta beslut om att helt stänga av Ryssland från OS i Rio.

Världsantidopningsbyrån Wada publicerade i går en rapport om hur systematisk dopningen i Ryssland varit. I rapporten konstateras bland annat att mörkandet av rysk dopning leddes av Rysslands idrottsministerium. Säkerhetstjänsten FSB och ryska antidopningsbyrån Rusada hade en aktiv roll i verksamheten.

– Uppgifterna i rapporten beskriver en chockerande attack mot idrottens och de olympiska spelens ära av aldrig skådat slag, sade IOK:s ordförande Thomas Bach.

Bland annat antidopningsmyndigheterna i USA och Kanada har krävt att Ryssland helt och hållet ska stängas av från OS i Rio de Janeiro. Ryska friidrottare har redan tidigare stängts av från OS.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46