IOK diskuterar den ryska dopningen

Bild: Andrej Isakovic

Internationella olympiska kommittén ordnar ett telefonmöte om den ryska dopningen i dag. IOK kan fatta beslut om att helt stänga av Ryssland från OS i Rio.

Världsantidopningsbyrån Wada publicerade i går en rapport om hur systematisk dopningen i Ryssland varit. I rapporten konstateras bland annat att mörkandet av rysk dopning leddes av Rysslands idrottsministerium. Säkerhetstjänsten FSB och ryska antidopningsbyrån Rusada hade en aktiv roll i verksamheten.

– Uppgifterna i rapporten beskriver en chockerande attack mot idrottens och de olympiska spelens ära av aldrig skådat slag, sade IOK:s ordförande Thomas Bach.

Bland annat antidopningsmyndigheterna i USA och Kanada har krävt att Ryssland helt och hållet ska stängas av från OS i Rio de Janeiro. Ryska friidrottare har redan tidigare stängts av från OS.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning