Invånarna på Krim ville inte höra till Ryssland

Att Ukraina inte ens skulle betala pensioner stämmer inte.

Ulf Johansson (HBL Debatt 5.7) skriver att "Också en övervägande del av den ukrainska befolkningen ville lämna det vanstyrda Ukraina som inte ens betalar pensioner".

Detta felaktiga påstående om vad befolkningen ville representerar nivån på alla andra alternativa fakta som den ryska propagandan levererar. Faktum är nämligen att under det sista fria valet på Krim innan ockupationen fick de kandidater som krävde överförandet av Krim till Ryssland endast ströröster. De stöddes alltså inte ens av Krims ryskspråkiga befolkning. Samma kandidater lyftes sedan upp till ledande positioner av ockupationsmakten. Detta är alltså demokratimodell Kreml.

Att Ukraina inte ens skulle betala pensioner stämmer inte. Min svärsons fattiga mamma i Kiev får visst pension. Den är visserligen så låg att barnen måste hjälpa lite, men pension betalas regelbundet till samtliga pensionärer.

Jarl Ahlbeck Åbo

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning