Intresset för Pokémon Go sjunker

Bild: Mikko Stig

Intresset för Pokémon Go-spelet håller på att dala, rapporterar Bloomberg.

Enligt analysföretag såsom Sensor Tower, SurveyMonkey och Apptopia håller antalet dagliga användare, nerladdningar, engagemang och längden på spelsessionerna på att gå ner.

Sedan lanseringen i juli har Pokémon Go varit en global succé och investerare har varit oroliga för att populariteten har lett till människor satt mindre tid på andra mobilappar.

– Investerare och chefer på Facebook, Instagram, Tinder, Twitter och Snapchat kan dra en lättnadens suck, säger analytikern Victor Anthony på Axiom Capital Management, till Bloomberg.

Om den nedåtpekande trenden fortsätter, kastar den enligt Anthony en skugga över inte bara Pokémon Go, utan hela spelgenren förstärkt verklighet. Anthony påpekar att data från Google Trends visar att intresset för förstärkt verklighet dalar, medan intresset för virtuell verklighet fortfarande högt.

Med förstärkt verklighet syftar man på exempelvis spel där verkliga bilder och platser får ett datorgenererat lager på sig. Virtuell verklighet däremot är teknik där en miljö replikeras, till exempel med virtuella glasögon.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning