Intresset för Pokémon Go sjunker

Det populära mobilspelet Pokémon Go går spelaren runt i den riktiga världen, medan spelet följer med på gps och pokémoner dyker upp i spelarens närmiljö.Bild: Mikko Stig

Intresset för Pokémon Go-spelet håller på att dala, rapporterar Bloomberg.

Enligt analysföretag såsom Sensor Tower, SurveyMonkey och Apptopia håller antalet dagliga användare, nerladdningar, engagemang och längden på spelsessionerna på att gå ner.

Sedan lanseringen i juli har Pokémon Go varit en global succé och investerare har varit oroliga för att populariteten har lett till människor satt mindre tid på andra mobilappar.

– Investerare och chefer på Facebook, Instagram, Tinder, Twitter och Snapchat kan dra en lättnadens suck, säger analytikern Victor Anthony på Axiom Capital Management, till Bloomberg.

Om den nedåtpekande trenden fortsätter, kastar den enligt Anthony en skugga över inte bara Pokémon Go, utan hela spelgenren förstärkt verklighet. Anthony påpekar att data från Google Trends visar att intresset för förstärkt verklighet dalar, medan intresset för virtuell verklighet fortfarande högt.

Med förstärkt verklighet syftar man på exempelvis spel där verkliga bilder och platser får ett datorgenererat lager på sig. Virtuell verklighet däremot är teknik där en miljö replikeras, till exempel med virtuella glasögon.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00