Kidnappningen i Norge: Polisen söker kontakt med potentiella vittnen

Över 100 tips har kommit in till polisen efter att man offentliggjort försvinnandet av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Samtidigt är man angelägen om att komma i kontakt med ett antal personer som synts utanför maken Tom Hagens arbetsplats den 31 oktober.

Den 68-åriga kvinnan, som är gift med en av Norges rikaste män, tros ha blivit bortförd från sitt hem utanför Oslo. Hon sågs senast den 31 oktober i fjol.

– Det finns fortsatt ingen misstänkt, säger Tommy Brøske vid norska polisen på en presskonferens med anledning av försvinnandet.

Polisen vill inte gå in på detaljer om det fortsatta arbetet. En teknisk undersökning i parets bostad har säkrat vissa spår, men vad vill polisen inte säga.

Tommy Brøske vid norska polisen under en presskonferens på onsdagen. Bild: TT-NTB Scanpix / Ole Berg-Rusten

Eventuella vittnen

Tommy Brøske bekräftar däremot att man hittat ett brev i parets bostad. Enligt norska VG har en lösesumma på nio miljoner euro, som ska betalas ut i den digitala valutan monero, krävts. Under onsdagen meddelade polisen att allvarliga hot har framförts om kraven inte tillmötesgås.

På presskonferensen visas en övervakningsvideo på tre personer som passerat utanför Tom Hagens arbetsplats den 31 oktober i fjol och som polisen gärna vill komma i kontakt med. De är i nuläget inte misstänka för något.

Polisen utesluter däremot inte att familjen eller arbetsplatsen har övervakats av de förmodade kidnapparna.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har saknats i tio veckor och misstänks vara kidnappad. Bild: TT-AP-Norska polisen/ Privat foto handout

Larmades 31 oktober

Brøske bekräftar även att polisen larmades om händelsen samma dag som Anne-Elisabeth Falkevik Hagen försvann och uppmanar fortsatt alla som kan ha sett något att höra av sig till polisen.

– Polisen ber om tips från allmänheten, observationer och information, säger Tommy Brøske.

Förutom den norska polisen är Interpol och Europol inkopplade i fallet. Också den nationella polisgrupp som förhandlar om gisslan är involverad.

Fakta

Investerare med miljardförmögenhet

Den befarat kidnappade Anne-Elisabeth Falkevik Hagen är gift med Tom Hagen.

Tom Hagen har en nettoförmögenhet på 1,5 miljarder norska kronor. De senaste elva åren har han tjänat över en miljard norska kronor i sitt företag Holding 2.

Hagens företag är majoritetsägare i elbolaget Elkraft och har också stora värden placerade i fastigheter. Han äger bland annat en hotellverksamhet vid en av Norges största skidanläggningar.

Källa: Dagens Næringsliv

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39