Inte säkert att svenska stjärnan Gulldén kan spela i EM

Isabelle Gulldén Bild: TT/Björn Larsson Rosvall

Isabelle Gulldén är uttagen till EM i Frankrike. Trots det hänger frågetecknet kring den svenska handbollsstjärnans skadeläge kvar.– Det är inte helt säkert ändå att hon håller i EM. Sådana här typer av skador kan slås upp, varnar förbundskapten Henrik Signell.

Det är en fot som Isabelle Gulldén har haft problem med.

– Hon mår relativt bra. Det ser hoppfullt ut och rehab-träningen går åt rätt håll. Hon kommer troligtvis att vara med, men det kan man aldrig vara säker på. Vi följer upp det noggrant, säger Henrik Signell.

Förbundskaptenen menar att ett slutgiltigt besked om spel kommer dröja tills hon är helt friskförklarad. Truppen behöver inte spikas förrän dagen före EM-premiären.

– Men om vi sköter den här biten (rehabiliteringen) rätt och Bella lyssnar på de som kan det här ska det säkerligen gå bra, säger Signell lugnande.

"Gärna ha medalj"

EM spelas i Frankrike där Sverige inledningsvis ställs mot Danmark, Polen och Serbien. Ett getingbo, enligt förbundskaptenen.

– Såklart vill vi gå långt i turneringen. Vi fick mersmak (i VM, då Sverige kom fyra) på att komma långt och vill gärna ha den medaljen vi missade i förra mästerskapet.

EM avgörs i Frankrike 29 november–16 december. Mästerskapet inleds med ett första gruppspel där de tre främsta i varje fyrlagsgrupp går vidare till huvudrundan.

Grupp A (Nantes): Danmark, Sverige, Serbien, Polen.

Grupp B (Nancy): Frankrike, Montenegro, Ryssland, Slovenien.

Grupp C (Montbeliard): Ungern, Spanien, Nederländerna, Kroatien.

Grupp D (Brest): Norge, Rumänien, Tyskland, Tjeckien.

Till huvudrundan tar lagen tar med sig poäng från inbördes möten. Går Sverige vidare väntar fortsatt spel i Nantes och möten med de tre främsta från grupp B. Grupp C och D möts i Nancy.

De två bästa lagen i de båda sexlagsgrupperna går vidare till semifinaler och medaljmatcher i Paris 14–16 december.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning