Inte igen! Lipsanen ute i finalen

Simo Lipsanen.Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Simo Lipsanens EM-final fick samma bittra avslutning som kollegan Kristiina Mäkeläs.

Simo Lipsanen slogs ut från EM-finalens tre sista hoppomgångar. Före tredje omgången var 22-åringen nia men hans tredje hopp på 16,46 lyfte honom till åttondeplatsen som hade gett honom tre hopp till. Men allt slutade på ett sunkigt sätt då fransmannen Jean-Marc Pontvianne petade ner Lipsanen i resultatlistan med ett hopp på 16,61.

Lipsanen kom nia och missade finalomgångarna med ynka två centimeter.

I och med att Lipsanen var den sista finländaren i EM blev det klart att Finland för första gången sedan EM i Budapest 1966 blev utan en medalj. Antti Ruuskanens sjätteplats i spjutfinalen blev det bästa finländska resultatet. Övriga topp-10 placeringar var Topi Raitanens åttondeplats på 3 000 meter hinder, Lipsanens och Mäkeläs niondeplatser i tresteg och sprintherrarnas fina sjätteplats på 4x100 meter.

Artikeln uppdaterad efter att Finland efter kom till final efter en protest på 4x100 meter.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08