"Inte gängrelaterat" säger polisen om skottlossningen i Karis

Bild: Arkiv

Polisen har gripit flera personer med anledning av skottlossningen på Läppgatan i Karis söndagskväll.

Klockan 20.20 på söndagskvällen tog nödcentralen emot en anmälan om skottlossning i Karis. Skjutningen skedde utomhus på Läppgatan. Läppgatan löper parallellt med Ekenäsvägen. Till platsen larmades flera polisenheter.

Skjutningen skedde utomhus på Läppgatan. Läppgatan löper parallellt med Ekenäsvägen Bild: Skärmavbild: Google maps

En man född på 1980-talet skadades allvarligt. Han fördes till sjukhuset i Lojo av personer som var närvarande vid skottlossningen. Han skottskada är allvarlig och krävde operation. Han är nu på sjukhus i Helsingfors, där han också opererades.

Polisen har gripit flera personer och utreder nu deras eventuella delaktighet i skottlossningen. Skottlossningen är inte gängrelaterad, säger undersökningsledaren, kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid polisinrättningen i Västra Nyland.

– Men jag vill inte närmare gå in på det. De gripna är födda på 1960- och 1980-talet, säger han.

Den skottskadade mannen är från Västnyland, men inte ortsbo, det vill säga inte från Raseborg.

Förhör i måndags

Eftersom förundersökningen ännu är i ett väldigt initialt skede kan polisen inte precisera närmare var mannen sköts.

Förundersökningen fortsätter med förhör och insamling av bevismaterial. Händelseförloppet utreds bland annat som försök till dråp samt skjutvapenbrott. En eventuell häktningsframställan skall lämnas till domstolen senast klockan 12 på onsdagen.

– Förhör med de frihetsberövade sker ännu i dag, vi informerar mera senast på tisdag, säger Mats Sjöholm.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning