Inte en så skicklig affärsman som han själv påstår – Trumps bolag gjorde miljardförluster

Inte en så skicklig affärsman som han själv påstår. Det säger i alla fall tidningen The New York Times som fått uppgifter och den amerikanske presidenten Donald Trumps deklarationer. Bild: TT-AP/Evan Vucci

Den amerikanske presidenten Donald Trump vägrar att offentliggöra uppgifter om sitt skattebetalande. Men nu skriver tidningen The New York Times att man fått uppgifter om presidentens deklarationer mellan åren 1985 och 1994.

Genom att samköra de uppgifterna med offentliga, men anonymiserade, uppgifter från USA:s skattemyndighet målar man en bild av presidentens affärer på 1980- och 1990-talen.

Och enligt The New York Times är presidenten inte en så skicklig affärsman som han själv har gett sken av.

Enligt tidningen har Trump under de tio åren gjort förluster på sammanlagt 1,17 miljarder dollar, motsvarande ungefär 1,05 miljarder euro.

Trumps massiva förluster, som är större än nästan alla andra amerikanska skattebetalares, medförde enligt tidningen att han helt och hållet kunde undvika att betala inkomstskatt under åtta av de tio granskade åren.

1985 rapporteras exempelvis att hans kärnverksamheter – kasinon, hotell och fastighetsföretag – förlorade 46,1 miljoner dollar. Och åren 1990–1991 förlorade han med sina kärnverksamheter över 250 miljoner dollar om året.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46