349 nya coronafall – ytterligare fem avlidna

Vanda stad informerar om coronapademin och åtgärder för att minska på smittspridningen bland annat genom uppsökande verksamhet. Bild: Mikko Stig/Lehtikuva

31 459 fall av sjukdomen covid-19 har hittills bekräftats i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd. Under det senaste dygnet rapporterar institutet om 349 nya fall och fem dödsfall.

Flest coronarelaterade dödsfall har skett bland personer i åldern 80-89 år i Finland. Under det senaste dygnet har landets dödssiffra stigit till 466.

Institutet för hälsa och välfärd meddelade om 349 nya coronafall på tisdagen, vilket innebär att totalt 31 459 personer i Finland testats positivt sedan epidemins början.

Under det senaste dygnet har ytterligare 5 coronarelaterade dödsfall inträffat.

Totalt har 466 personer i Finland dött till följd av covid-19. Flest dödsfall, sammanlagt 190, har inträffat bland personer i åldern 80-89 år. Näst flest, totalt 109, har skett bland personer över 90 år och tredje flest är dödsfallen inom åldersgruppen 70-79 år. Inom den gruppen har sammanlagt 90 personer dött av covid-19.

På sjukhus runtom i landet vårdas för tillfället 284 coronasmittade personer. Av dem behöver 35 intensivvård.

Institutet uppskattar att omkring 20 000 av alla smittade har tillfrisknat, alltså närapå 65 procent. Uppskattningen baserar sig på de fall som rapporterats till institutet, och som det tre veckor efter att smittan bekräftats ännu inte funnits några nya virusrelaterade uppföljningsuppgifter om.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning