258 nya coronafall i Finland – ytterligare sex avlidna

Bild: Roni Lehti/Lehtikuva

Sammanlagt har 616 personer i Finland dött till följd av covid-19. Majoriteten av dödsfallen har inträffat bland personer över 80 år.

Under det senaste dygnet har ytterligare 6 personer mist livet på grund av covid-19. Finlands coronarelaterade dödssiffra är nu 616. Flest dödsfall, sammanlagt 400, har inträffat bland personer över 80 år.

På sjukhus runtom i landet vårdas sammanlagt 155 coronapatienter. 29 av dem behöver intensivvård.

Hittills har omkring 100 000 doser vaccin anlänt till Finland. Under den här och övriga veckor i januari väntas varje vecka 50 000 nya doser anlända.

Enligt institutets vaccinationsregister har 33 033 personer i Finland nu vaccinerats mot viruset, vilket motsvarar omkring 0,6 procent av landets befolkning. Registret uppdateras ändå med fördröjning och därmed uppskattar institutet att den sanna siffran är högre.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.

I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.

Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.

Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Renoverad funkisbostad inspirerar som härligt stadshem

Mer läsning