Inställt – inga NHL-matcher i Helsingfors i höst

Colorado Avalanches storstjärna Mikko Rantanen får inte visa upp sig för den finländska publiken i höst. Bild: Matthew Stockman / AFP / Lehtikuva

Det blir inga NHL-matcher i Europa i höst. Den nordamerikanska ishockeyligan och dess spelarfack (NHLPA) meddelar att de planerade matcherna i Prag och Helsingfors ställs in på grund av coronapandemin.

Boston och Nashville skulle ha mötts i Prag i premiären i oktober och senare under hösten var planen att Colorado och Columbus skulle spela dubbelmöten i Helsingfors.

"NHLPA och NHL vill fortfarande bevara och utveckla vår internationella närvaro. Vi hoppas att våra supportrar i Europa förstår behovet av att ställa in matcherna 2020, men vi ser fram emot att komma tillbaka 2021", skriver organisationerna i ett pressmeddelande.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning